Första försöket med No Chill brewing, bryggde vörten i mitten av september och pitchade jästen i mellandagarna så nu är det bara att vänta och se hur det tar sig.
Har tänkt att testa No Chill Brewing med några batcher nu för att se hur det blir, metoden skulle passa mitt bryggande enormt väl då jag ofta brygger sekventiellt, dvs. att jag istället för att göra en jäststarter för att få upp tillräckligt med jäst för de lite större ölen så planerar jag bryggandet så att jag börjar med de mindre ölen och sedan återbrukar jästen från den matchen till nästa som är något större. Detta fungerar väldigt bra men kräver att jag har tid att avsätta ca: var 3:e vecka i flera omgångar framåt.
Med No chill, kan jag brygga en hel serie på en dag för att sedan bara behöva tappa om och pitcha med jämna mellanrum. Tanken är sån i alla fall.
Har fyra brytningar till planerade i julledigheten som alla ska gå på No Chill så får vi se hur det hela blir.
De andra kandidaterna är:
Witbeer
Pale Ale
Black IPA
och en Belgian Pale Ale eller en Helles Munich, har inte riktigt bestämt mig ännu men den som lever får se.
Hopping Rabbit - American Brown Ale
|
| Style: American Brown Ale | | |
| Type: | Calories: 210 | |
| Rating: 4.0 | Boil Size: 30.04 L | |
| IBU's: 29.08 | Batch Size: 25.00 L | |
| Color: 44.1 EBC | Boil Time: 60 minutes | |
| Preboil OG: 1.058 | | |
|
| | Estimated | Actual | |
| Brew Date: | - | 15/09/2013 | |
| OG: | 1.065 | 1.060 | |
| FG: | 1.012 | 1.012 | |
| ABV: | 6.94 % | 6.29 % | |
| Efficiency: | 75 % | 69 % | |
| Serve Date: | 02/11/2013 | (null) | |
|
Fermentation Steps |
Name | Days / Temp | Estimated | Actual |
Primary | 7 days @ 20.0°C | |
|
Secondary | 14 days @ 20.0°C |
|
|
Bottle/Keg | 14 days @ 20.0°C |
|
|
Lager | 14 days @ 10.0°C |
|
|
|
Grains & Adjuncts |
Amount | Percentage | | Name | Time | Gravity |
5.02 kg | 66.32 % | | Pale Malt, Maris Otter | 90 mins | 1.038 |
1.37 kg | 18.09 % | | Munich Malt | 90 mins | 1.037 |
0.32 kg | 4.22 % | | Caramel/Crystal Malt -120L | 90 mins | 1.033 |
0.16 kg | 2.08 % | | Oats, Malted | 90 mins | 1.037 |
0.16 kg | 2.08 % | | Melanoiden Malt | 90 mins | 1.037 |
0.16 kg | 2.08 % | | Fawcett Pale Chocolate | 90 mins | 1.030 |
0.07 kg | 0.90 % | | Black (Patent) Malt | 90 mins | 1.025 |
0.32 kg | 4.22 % | | Caramunich Malt | 60 mins | 1.033 |
|
Hops |
Amount | IBU's | | Name | Time | AA % |
18.00 g | 19.24 | | Columbus (Tomahawk) | 60 mins | 12.50 |
15.00 g | 8.16 | | Chinook | 20 mins | 10.50 |
18.00 g | 0.83 | | Columbus (Tomahawk) | 1 mins | 12.50 |
12.00 g | 0.38 | | Cascade | 1 mins | 8.60 |
12.00 g | 0.46 | | Chinook | 1 mins | 10.50 |
15.00 g | | | Cascade | 2 days | 8.60 |
|
Yeasts |
Amount | Name | Laboratory / ID |
0.7 pkg | Northwest Ale | Wyeast Labs 1332 |
|
Additions |
Amount | Name | Time | Stage |
14.36 g | Irish Moss | 10 mins | Boil |
|
Mash Profile |
|
Light Body Infusion In | 90 min @ 66.0°C |
|
Add 31.59 L ( 2.24 L/kg ) water @ 77.8°C |
|
|
Carbonation |
Amount | Type | Beer Temp | CO2 Vols |
156.49 g | Table Sugar - Bottle Carbonation | 20.0°C | 2.50 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar